Historie Jazzclub seizoen 2006/2007

Voor de opening werd voor de clubavond van 27 oktober 2006 het toen nieuwe dixielandorkest van de jonge trompettist Kees-Jan Hoogeboom uitgenodigd, “McDixie Swing Company”. Het werd een zeer succesvolle avond met maar liefst 220 bezoekers! Uit de terugblik: “Ze speelden ook nummers buiten het dixielandrepertoire, zoals bleek uit de vertolking van “’s Avonds bij het licht der sterren”, gezongen door trombonist Bob Kiewitt”.
Op 24 november 2006 was het de beurt aan “Basic Swing” o.l.v. gitarist Jack Kraal om de clubavond met hun muziek (geen oude stijl maar wel lekkere swing met een fameuze zangeres Margreet Groenendijk) te vullen. Een druk bezochte clubavond!
Ook druk was het op 15 december 2006 toen zangeres Zenja Damm met “The Metropolitan Roof Orchestra” voor de 2e maal naar Heerhugowaard kwam.
De eerste clubavond van 2007 vond plaats op 26 januari. De Enkhuizense “Hot Revival Stompers” zorgden voor 200 bezoekers en een lekkere avond oude stijl
De Riverboat Jazzband uit Deventer bracht tijdens de clubavond van 23 februari 2007 moderne swingende dixieland van hoog niveau. Dat was te verwachten want het orkest treedt ook regelmatig in het buitenland op.
Voor de invulling van de clubavond van 30 maart 2007 heeft de Jazzclub nogal wat moeite moeten doen. Het Heleen Schuttevaer Kwartet behoort tot de Nederlandse top en was eigenlijk te duur voor de Jazzclub die tocheen beetje op de centen moet letten. Het was dan ook een verrassing dat Heleen bereid bleek voor het door de Jazzclub voor clubavonden beschikbare honorarium te komen. Hoewel geen oude stijl kwamen er opmerkelijk veel leden naar de clubavond. Zij hebben genoten!
De afsluitende clubavond van het seizoen 2006-2007 (27 april 2007) zou worden ingevuld door huisorkest “Just Friends” & Friends. De “Friends” waren de swingende accordeonist Peter Schoute uit Wormer, Hans Lampers (trompet, met name actief tijdens de laatste set met dixielandrepertoire), zangeres Hanne Cuijpers en een gast die tot het laatst geheim was gehouden. Op de avond zelf werden de bezoekers verrast door de inmiddels helaas overleden politicus en saxofonist Hans Dijkstal.

Het lukte uiteindelijk toch om het "Heleen Schuttevaer Kwartet" op 30 maart 2007 naar Heerhugowaard te laten afreizen.
Het lukte uiteindelijk toch om het “Heleen Schuttevaer Kwartet” op 30 maart 2007 naar Heerhugowaard te laten afreizen.
Just Friends & Friends in actie op 27 april 2007, de slotavond van het seizoen 2006-2007.
Just Friends & Friends in actie op 27 april 2007, de slotavond van het seizoen 2006-2007.

’t Stadscafé (aan de horeca-boulevard)

In september 2006 opende Peter Sul op het horecaplein in wording zijn in het water gelegen Stadscafé. Omdat hij wel wat activiteiten in zijn zaak wilde hebben benaderde hij de Jazzclub of die iets voor hem kon betekenen. Afgesproken werd, dat de Jazzclub om de 14 dagen op zondagmiddag (van 15.00 tot 17.00 uur) zou zorgen voor muziek. De kosten zouden voor rekening komen van Peter Sul. Op 22 oktober 2006 vond het eerste optreden plaats van de Chicago Jazzband. Enkele maanden later werd in verband met geluidsoverlast besloten deze activiteit te stoppen. Vlak daarna werd ’t Stadscafé verpacht.

Op 3 december 2006 speelde Just Friends in 't Stadscafé. Op de foto Just Friends en zangeres Erna van Es.
Op 3 december 2006 speelde Just Friends in ’t Stadscafé. Op de foto Just Friends en zangeres Erna van Es.

Op 10 december 2006 was er wederom een jammiddag. De opkomst van jammers viel wat tegen hetgeen in mindere mate ook gold voor de bezoekers.

Trompettist Kees Wit jamde mee op 10 december 2006 in de Foyer van de "tijdelijke" Schakel.
Trompettist Kees Wit jamde mee op 10 december 2006 in de Foyer van de “tijdelijke” Schakel.

Hoewel zo goed mogelijk gepland viel de jammiddag van 11 februari 2007 samen met een jazzmiddag in ’t Stadscafé. En een jammiddag verzetten naar een andere datum was één keer gebeurd. Daaruit was geleerd dat nooit meer te doen! Er was die dag WK schaatsen op TV. Mede daardoor werd de jammiddag matig bezocht. Peter Sul van ’t Stadscafé kwam nog even langs. Hij meldde dat het in ’t Stadscafé, waar die middag de New Eastside Combo van Jan van Weelden optrad, nog rustiger was.

15 april 2007 bleek één van de warmste dagen van april te zijn. En uitgerekend op die dag was weer een jammiddag gepland. Er waren toch nog vijftien bezoekers en wel drie jammers. Eigenlijk vier want voorzitter Ben van Venrooij blies op klarinet ook zijn partij mee.

Seizoen 2007/2008 »