Telefoon 072-5714024 | E-mail info@jazzclubhhw.nl

Programma Jazzfestival in Cool

In 2018 werd het laatste festival georganiseerd onder de naam Bot Bouw Jazzfestival omdat Bot Bouw na dit festival is gestopt met sponsoring. Er wordt in 2019 weer een Jazzfestival georganiseerd, n.l. op zondag, 13 oktober a.s. Dat festival zal jaarlijks worden georganiseerd onder de naam Cool Jazzfestival. De organisatie is een samenwerking tussen de Jazzclub Heerhugowaard en Cool Kunst en Cultuur. Click op  Terugblik afgelopen festivals voor een indruk van vorige festivals of zie het programma voor het komende festival hieronder.
Programma Cool Jazzfestival 13 oktober 2019

CAFÉ COOL
13.00 – 13.45 uur – Het Kleine Orkest
14.00 – 14.45 uur – Notenkrakers
15.00 – 15.45 uur – Jaap Bark & Friends
16.00 – 16.45 uur – Marcia Bamberg Swing Quartet
17.00 – 17.45 uur – Sea Side Jazzband

RODI MEDIA ZAAL (Theaterzaal)
13.15 – 14.00 uur – Jacky Roofer’s Big Band
14.15 – 15.00 uur – Big Swing Band
15.15 – 16.00 uur – Junior Jazz Experience
16.15 – 17.00 uur – Big Band Miss Jones

BOVENZAAL
13.30 – 14.15 uur – FBI Jazzband
14.30 – 15.15 uur – Lollapalooza
15.30 – 16.15 uur – Westside Jazzband
16.30 – 17.15 uur – Jazzy Rabbits

 

JACKY ROOFER’s BIG BAND
Rodi Media Zaal (13.15 – 14.00 uur)

JACKY ROOFER’s BIG BANDJacky Roofer’s Big Band uit Heerhugowaard ontleent zijn naam aan Jaap Dekker, de oprichter van dit orkest. Ruim 30 jaar geleden nam hij het initiatief om een big band op te richten waar leerlingen van de muziekschool ervaring konden op doen in het spelen van jazz.
Tegenwoordig is Jacky Roofer’s een enthousiaste club muzikanten, met diverse achtergronden, die al vele jaren samen een breed repertoire aan standaard en moderne Jazz-arrangementen brengen op diverse locaties in Noord Holland. De muzikale leiding is in de bekwame handen van Bert Baars, een niet onbekende naam in de lichte muziek- en jazzscene in Nederland.

Bezetting
Bert Baars (dirigent)
Saxen: Simon Barten, Hans Burger, Joran Bouwer, Arthur Nierop, Connie Kerkhofs en Juul van Eeten
Trombone: Frans Ploegaert, Niek Moeijes, Wout Burger en Rob Kerkhofs
Trompet: Bas Kaptein, Marco Nierop, Jasper Slob en Maurits van Schaick
Rhythm: Ronald Leijtens (piano), Sander Endel (basgitaar), Jeroen van Bohemen (gitaar) en Susan Burger (drums)

 

BIG SWING BAND
Rodi Media Zaal (14.15 – 15.00 uur)

BIG SWING BANDDe Big Swing Band is een uit ruim 20 leden bestaand muzikaal gezelschap, dat zich vooral richt op de bigband muziek uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. De band is in 1996 voortgekomen uit de Alkmaarse muziekvereniging St. Caecilia. Het gevarieerde repertoire put niet alleen uit de rijke muziekgeschiedenis van de jaren dertig en veertig, maar omvat ook uitstapjes naar blues, rock en zelfs funk. Sinds 2010 staat het orkest onder de professionele leiding van dirigent Dirk Verhoef
Stukken van Sammy Nestico, Benny Goodman, Glenn Miller en Tommy Dorsey staan op de lessenaar. Maar ook nummers van grootheden als George Gershwin, Jerome Kern, Count Basie en Duke Ellington maken deel uit van het repertoire.

Bezetting
Dirigent: Dirk Verhoef
Saxen: Tineke Wijmans, Marijke Spaan, Joep de Visser, Yvonne de Waard, Joke Puyt, Nora Tolboom en Rob Splinter
Trombones: Klaas Ratelband, Wil Tolboom en Cornelis Peereboom
Trompet: Edmon Bink, Simon Zwart, Wouter Droge en Peter Hopman
Klarinet: Jimmy Kragt
Rhythm: Dick Scholten (bas), Ab Helsloot (drums), Jágara Zeijlmans (gitaar)
Zang: Erna van Es en Mario Vanacker

 

JUNIOR JAZZ EXPERIENCE
Rodi Media Zaal (15.15 – 16.00 uur)

JUNIOR JAZZ EXPERIENCEDe Junior Jazz Experience is een big band van de jazzafdeling van de Muziekschool Amsterdam en bestaat uit jongeren tussen de 14 en de 20 jaar. Sommigen van 14 jaar zitten al op het Jazz Junior College (JJC) van het Conservatorium van Amsterdam. Vorige jaar hebben ze mogen spelen op het North Sea Jazz Festival Kids als nieuwe opkomende talentenband en dit jaar zijn ze uitgenodigd om op 7 december in het Regeringspaleis in Hong Kong (China) te mogen spelen. Eerder speelde de band al in het Concertgebouw, het Bimhuis, Paradiso en het Muziekgebouw aan ’t IJ. De Junior Jazz Experience staat onder leiding van dirigent/arrangeur Lorenzo Mignacca.

 

BIG BAND MISS JONES
Rodi Media Zaal (16.15 – 17.00 uur)

BIG BAND MISS JONESBigband “MissJones” is opgericht in januari 2006 door geroutineerde amateur-muzikanten uit de noordkop van Noord-Holland. MissJones houdt er een breed toegankelijk basisrepertoire op na met wisselende stijlen en vooral hedendaagse uitvoeringen van o.a. Michael Bublé, Robbie Williams, Caro Emerald, Billy Joel, Aretha Franklin, Trijntje Oosterhuis, Adele, Barry Hay of Jeroen Zijlstra. Zangeres Isabelle Braaf en zanger Ruud van Etten zijn het zingende hart van de orkest. De inspirerende en energieke leiding is in handen van Ton van de Kieft.

Bezetting
Leiding: Ton van de Kieft
Ritme: Joris de Coo, Frank Smal, Ton Bakker, Rob Bruijn en Jacques van Leeuwen
Saxen: Martijn Pronk, Simon Tijsen, Nelleke Domburg en Simon Oudt
Trombone: Jacob Smit, Johan Koeten en Ron Entius
Trompet: Liesbeth Menninga, Marius Hoekenga, Martin Stroet, Peter van Haastrecht, Ulf Thor en Ton de Vries
Zang: Isabelle Braaf, Ruud van Etten

 

FBI JAZZBAND
Bovenzaal (13.30 – 14.15 uur)

FBI JAZZBANDEen uitstekend op elkaar ingespeeld team dat jazzmuziek in diverse stijlen brengt met eigen arrangementen, verrassende solo’s en soms hilarische zangpartijen. Het orkest is al jaren vaste gast tijdens het jazzfestival.

Bezetting
Dirk Pruimboom (trompet en zang en tevens leider van de band), Robert Vethaak (klarinet en saxen en tevens muzikaal leider), Dirk van Leijden (slagwerk), Luco Krijff (banjo en gitaar) en Siem de Reus (contrabas)

 

LOLLAPALOOZA
Bovenzaal (14.30 – 15.15 uur)

LOLLAPALOOZALollapalooza is een opvallende formatie die met passie traditionele New-Orleans jazz speelt. Of het nu een swingend traditioneel jazznummer is, een meeslepende gospel of vette blues, je herkent direct de sound van dit unieke collectief. What you see is what you get. Authentieke jazzmuziek dat altijd vers van de pers wordt gespeeld en het publiek weet vast te houden in een tijdloos moment.

Bezetting
Richard Heeres -trompet, zang Jeroen Knukkel -klarinet Wim Bijl -trombone, zang Petra Jansen -banjo Remco de Jong -contrabas, zang Aart Lub -drums

 

WESTSIDE JAZZBAND
Bovenzaal (15.30 – 16.15 uur)

WESTSIDE JAZZBANDDe Westside Jazzband is een orkest dat is voortgekomen uit een jazzworkshop. Veel muzikanten van diverse pluimage hebben sinds de start met meer of minder succes gemusiceerd.
Sinds enkele jaren is er een vaste kern van 7 muzikanten overgebleven die standaard de Westside Jazzband vormen. Ze treden graag op, niet in de laatste plaats omdat ze er zelf veel plezier aan beleven. Repeteren is een ding, en nuttig, maar de interactie met een publiek heeft toch een toegevoegde waarde en is de kers op de taart.
Enkele optredens zijn tot een traditie geworden, zo is er jaarlijks het Royal Jazz festival in Zaandam op koningsdag. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit jazznummers vanaf 1910 tot eind jaren 50 maar ook een moderner stukje en wat Latijns- Amerikaanse klanken schuwen ze niet.
Veel nummers worden ook voorzien van een vocaal tintje. Indien mogelijk door hun zangeres Ingrid, soms ook door andere bandleden.

Bezetting
Bob – klarinet, Dirk – cornet, Simon – trombone, Will – piano, Barend – contrabas, Henk – banjo, Ed – drums en Ingrid – zang

 

JAZZY RABBITS
Bovenzaal (16.30 – 17.15 uur)

JAZZY RABBITSDe in 1982 door Cas Kok opgerichte Jazzy Rabbits uit Zuid-Holland spelen classic jazz met een voorkeur voor de medium tempo authentieke New Orleans songs uit de periode 1915 – 1930. Hun inspiratiebron-nen zijn de artiesten uit die periode: Louis Armstrong and the Hot Five, Hot Seven, King Oliver, etc.
De songs worden met zorg en zeer jazzy neergezet; naast de melodie van de tune spelen zij ook vaak de melodie van het couplet. Aanvullend hebben zij ook alle dixieland klassiekers paraat. En soms zingen ze een Nederlandse tekst.

Bezetting
Cas Kok (klarinet, bandleider), Wim v.d. Pouw (trompet), Tom Stuip (trombone), Jan van Ooijen (sousafoon), Herman Nieuwdorp (wasbord, drums, zang), Hennes de Ridder (piano) en Rob Braat (banjo).

 

HET KLEINE ORKEST
Café Cool (13.00 – 13.45 uur)

HET KLEINE ORKEST“Het Kleine Orkest” is opgericht in 2014 als onderdeel van -en met muzikanten uit het grote Noord-Hollands Ouderen Orkest. Het Noord-Hollands Ouderen Orkest bestaat uit ca. 100 oud beroeps- en betere amateurmuzikanten uit heel Noord-Holland en geeft jaarlijks concerten, o.a. in de Parkschouwburg Hoorn. De gemiddelde leeftijd van de NHOO muzikanten is 74 jaar. Om het bij de concerten aanwezige publiek ook na afloop van de concerten te vermaken is “Het Kleine Orkest” herkenbare dixieland muziek gaan spelen. Met o.a. nummers als Please dont ’t talk about me when I’m gone, Basin street blues, Hold me , Petite Fleur, At the Jazzband Ball neemt “Het Kleine Orkest” de toehoorders mee naar oude Dixieland tijden. Inmiddels bestaat “Het Kleine Orkest” niet meer alleen uit muzikanten van het Noord-Hollands Ouderen Orkest.

Bezetting
Wouter Borgers-banjo/zang; Jan van der Fluit–trompet/zang; Mario Vanacker–drums/zang; Ad Wagemaker-piano; Rob Leguit-Bas; Klaas Schoevers-Trombone; Enno Bijlstra–klarinet.

 

DE NOTENKRAKERS
Café Cool (14.00 – 14.45 uur)

DE NOTENKRAKERSDe Notenkrakers zijn een swingend jazzcombo uit Heerhugowaard. Het combo bestaat uit vijf ervaren muzikanten met een gedeelde passie voor jazzmuziek. Zij spelen vocale jazzstandards uit het ‘Great American Songbook’ (Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Tony Bennett, Sarah Vaughan). Ach… wie kent ze niet? De tijdloze jazz-klassiekers worden in een eigentijds jasje gestoken.

Bezetting
Jack Kraakman (zang), Angelique Tol – Kraakman (zang), Frans van de Vijver (toetsen), Wim van Sante (saxofoon) en Ronald Verberkmoes (bas)

 

JAAP BARK & FRIENDS
Café Cool (15.00 – 15.45 uur)


In de jaren zestig was Miles Davis de meest toonaangevende trompettist in de jazzmuziek. Met nog twee andere jazzhelden uit die tijd, Chet Baker en Freddie Hubberd, waren zij de voornaamste trompettisten in de jazzscene van die tijd. Drie totaal verschillende trompettisten met ieder hun een eigen stijl en geluid.
Miles was een vernieuwer en speelde cool jazz in tegenstelling tot de bebop die  Dizzy Gillespie speelde. Chet had een mooie omfloerste toon en speelde heel melodieus. Freddie had ook een hele mooie toon op zijn bugel
Jaap Bark bewondert ze alle drie en is in zijn eigen spel sterk beinvloed door hen. Hij doet dat samen met muziekvrienden die hij kent uit de tijd van o.a. de Hoornse  Bigband en de Benny Bright Band.

Bezetting:
Rob Bruyn – gitaar, Jaap Zwaag – contrabas, Don Spitsbergen – drums en Jaap Bark – trompet/bugel

MARCIA BAMBERG SWING QUARTET
Café Cool (16.00 – 16.45 uur)

MARCIA BAMBERG SWING QUARTETNa met Romantic Warriors, later omgevormd tot het Romantic Warriors Combo, vele jaren ook bij de Jazzclub Heerhugowaard en de Jazzclub Cool succesvol te hebben opgetreden komt Marcia Bamberg dit keer met haar nieuwe Marcia Bamberg Swing Quartet naar het Cool Jazzfestival.
De legendarische muziek van Django Reinhardt vormt de basis van het repertoire, niet in het minst door super virtuoze gitarist John Ligthart. De overige muzikanten waren ook lid van het Romantic Warriors Combo.

Bezetting
Marcia Bamberg – vocals, Ronald Weel – gitaar, Daniël Gueli – contrabas en John Ligthart – gitaar

 

SEA SIDE JAZZBAND
Café Cool (17.00 – 17.45 uur)

In 1982 werd het orkest opgericht als huisorkest van de Jazzclub Den Helder. Piet Passchier,  George Webeling, Max Valkenier en Gerard van Schie zijn mensen van het 1e uur. De kracht van het orkest ligt in het collectief. Zes uiteen lopende karakters op zoek naar gemeenschappelijk muzikaal vertier. Bereid elkaar (muzikale) concessies te doen. Geen stijl-ideologen en vooral veel lachen!
De uitstraling van het orkest is daarom een beleving en welhaast spreekwoordelijk: je moet ze gezien hebben. Dit verklaart ook hun motto “muziek is om het gezelschap te motiveren”.
George Webeling bedacht de naam Sea Side Jazzband.
Nu voor het eerst te beluisteren tijdens het Cool Jazzfestival!

Bezetting:
Piet Passchier (trompet/vocals/spreekstalmeester), George Webeling (klarinet/saxofoon/vocals),  Jan Tielens (trombone en arrangementen), Johan Smidts (banjo), Piet Schrijver (slagwerk/washboard) en Gerard van Schie (sousafoon en zakelijk leider)