Ben (†) tijdens één van zijn karakteristieke toespraken

Historie Jazzclub Heerhugowaard

De in 2022 opgeheven Stichting Jazzclub Heerhugowaard organiseerde van oktober 1999 t/m mei 2010 gedurende de maanden oktober t/m april elke maand een clubavond en om de twee weken een jam- of jazzmiddag. Helaas waren de kosten niet meer op te brengen en werd ingaande mei 2010 het organiseren van clubavonden en jazzmiddagen gestaakt. Ben van Venrooij (overleden in oktober 2010) was al die jaren voorzitter.

In Historie Jazzclub incl. clubavonden

Het jazzclubbestuur bij oprichting van de Jazzclub in 1998 (allemaal destijds actief in de muziek)
Het jazzclubbestuur bij oprichting van de Jazzclub in 1998 (allemaal destijds actief in de muziek)

Op initiatief van Ben van Venrooij werden begin 1998 plannen gemaakt om in Heerhugowaard een Jazzclub op te richten. Hij benaderde daarvoor Ton Molenberg (†), Bob Budde (†) en Han Rademakers (allen waren toen al jaren bezig met jazzmuziek, zowel actief als passief). Zelf stelde hij voor ook Paul Nuijens daarbij te betrekken. Met z’n vijven werden de plannen verder uitgewerkt. Na een enquête onder de bezoekers van een concert van de Dutch Swing College Band bleken velen belangstelling te hebben.

In april 2006 was politicus/saxofonist Hans Dijkstal (†) te gast tijdens de clubavond. Op de foto speelt hij met het huisorkest “Just Friends”

Nadat ook een artikel in de Alkmaarsche Courant had gestaan waren er 126 potentiële leden, voldoende om van start te gaan.

In oktober 1999 ging de Jazzclub van start in de kantine van tennisvereniging Heerhugowaard. Dat zou precies één seizoen duren . . .

De seizoenen op een rijtje

Via het menu hiernaast (op mobiele telefoon onder deze tekst) een overzicht per seizoen.

Seizoen 1999/2000 »