Historie Jazzclub seizoen 1999/2000

De eerste clubavond was op 22 oktober 1999. De “New Dixie Dawn” verzorgde de muziek. In het orkest speelde plaatsgenoot Martin van Bezeij (helaas overleden) op banjo en Ricus Koning (ook lid van het latere huisorkest “Just Friends”) op klarinet en saxofoon. Bestuurslid Bob Budde viel in als drummer en Ruud Peerdeman had als vervanger trompettist Joop Gruys.
Een maand later, op 19 november 1999, verzorgde het “Windmill Quintet” van accordeonist Peter Schoute de muziek, op 17 december 1999 gevolgd door het “Walter Mooij Jazz Trio”.
Toen op 28 januari 2000 “The Old Fashioners” naar de Jazzclub kwamen was het ledental gegroeid naar 200, eigenlijk al te veel voor de tenniskantine. Dat bleek ook tijdens de clubavond van 25 februari 2000 toen het “Bob Rigter Kwartet” de muziek verzorgde (zie foto hieronder).
Op vrijdag, 24 maart 2000 werd voor het eerst gejamd bij de in 1999 gestarte Jazzclub. “Just Friends” werd het huisorkest dat voor de begeleiding van de jammers zorgde en zou dat zolang de Jazzclub bestond blijven. In “Just Friends” speelden de bestuursleden Bob Budde en Han Rademakers dus een huisorkest vinden was niet de moeilijkste klus. Er waren op 24 maart 2000 een zestal jammers waardoor het ter plekke (op dat moment was de tenniskantine van de Tennisvereniging nog de thuishaven van de Jazzclub) programmeren van de avond soepel verliep. Afgezien van enkelen die dachten dat ze de hele avond konden spelen hetgeen toch niet echt de bedoeling was. Die eerste jamsessie was ’s avonds en werd beschouwd als één van de clubavonden.
De afspraak met De Schakel (toen nog niet afgebrand) was dat de laatste clubavond van een seizoen daar zou plaatsvinden. Omdat er wat extra Schakel-budget beschikbaar was kon een orkest van naam worden gepresenteerd, n.l. Het “Maarten van der Grinten/Benjamin Herman Quartet”. Op bas speelde Jos Machteld en Henk Zomer completeerde het kwartet op drums. Ja, het was wel modern maar het bestuur dacht met deze namen toch te scoren. Dat viel qua bezoekersaantal wat tegen maar muzikaal was het een grandioze avond.

Van het eerste jaar in de tenniskantine bestaan niet veel foto's. Wel bovenstaande van het "Bob Rigter Kwartet". Zij speelden in februari 2000 voor een steeds groter wordende Jazzclub.
Van het eerste jaar in de tenniskantine bestaan niet veel foto’s. Wel bovenstaande van het “Bob Rigter Kwartet”. Zij speelden in februari 2000 voor een steeds groter wordende Jazzclub.
 "Just Friends" in actie in de bezetting van maart 2000.
“Just Friends” in actie in de bezetting van maart 2000.

Na een jaar (oktober 2000) was de kantine van tennisvereniging Heerhugowaard te klein en verhuisde de jazzclub naar Hotel-restaurant De Zandhorst (eerst het restaurant zelf en later het Event Centre).

Seizoen 2000/2001 »