Historie Jazzclub seizoen 2001/2002

Met 260 leden begon het seizoen 2001-2002 in het Event Centre van De Zandhorst. Dat bleek echter niet voor lang te zijn, maar daarover later meer. Het seizoen werd op 26 oktober 2001 geopend door de “Wetterwille Jazzband”, een uitstekend orkest uit Friesland dat later de naam wijzigde in “Noord-Nederlands Jazzorkest” en inmiddels is opgeheven. De zaal van het Event Centre bleek uitstekend te voldoen. Wel vonden de bezoekers de consumpties (er werd toen al gewerkt met bonnen) een beetje duur. De service daarentegen stond op een hoog niveau.
Op vrijdag, 30 november 2001 was het de beurt aan het “Trio Jos van Beest” met zang van Mariëlle Koeman, op 21 december 2001 gevolgd door de “Minor Swing & Blues Band” van Lelystadse Jan Schouten (op accordeon). Daarvoor was op 9 december 2001 voor de eerste keer een jammiddag gehouden in de Beukenzaal, ook nu met medewerking van huisorkest “Just Friends”.
Na een financieel gunstiger uitgevallen nieuwjaarsbijeenkomst op 4 januari 2002 kwam op 25 januari 2002 het Gooise “Jive at Five” met een al oude (inmiddels overleden) Siem Dekker op saxofoon naar de Jazzclub.
Ongeveer op dat moment werd het bestuur geconfronteerd met de commerciële aanpak die bij een hotel-restaurant als De Zandhorst hoort. De eigenaar van De Zandhorst wilde ingaande het volgende seizoen een aanzienlijke huur ontvangen voor het gebruik van de ruimte. Ook met een forse contributieverhoging was dat niet op te brengen. Nieuwe locatie zoeken dus!
Hoewel de clubavonden het seizoen uit in het Event Centre hadden kunnen blijven werd besloten contact op te nemen met De Schakel. Daar waren de gewenste condities geen probleem waardoor direct is overgestapt naar De Schakel. Let wel, het gaat hier om de “oude” Schakel, die later afbrandde.
Op 22 februari 2002 werd de eerste clubavond in de theaterzaal gehouden. Muziek werd verzorgd door een uitstekende “Willie Ashman Original Jazzband”.
Op 22 maart 2002 kwam met het orkest “Chateaufique” uit Heiloo het “gipsy”-repertoire naar de Jazzclub.
Hoewel in de bar/Beukenzaal van de Zandhorst al op 9 december 2001 een jammiddag plaatsvond kwam, weer terug in De Schakel, ook een unieke plek voor de jammiddagen beschikbaar: het Theatercafé. En op 28 april 2002 was er weer zo’n jammiddag, ook nu weer met als basis het huisorkest “Just Friends”.
De laatste clubavond van het seizoen werd gehouden op 3 mei 2002 omdat de laatste vrijdag van april De Schakel bezet was. Kan gebeuren als je zo onverwacht terugkeert! Was één van de eerste clubavonden Bob Rigter met zijn kwartet van de partij, nu kwam hij samen met zijn zoon (ook saxofonist) naar de Jazzclub met het orkest “Vijf op de schaal van Rigter”.

"Jive at Five" in het Event-Centra van De Zandhorst tijdens de clubavond van 25 januari 2002.
“Jive at Five” in het Event-Centra van De Zandhorst tijdens de clubavond van 25 januari 2002.
De theaterzaal van de "oude" Schakel, de lokatie van de Jazzclub vanaf begin 2002.
De theaterzaal van de “oude” Schakel, de lokatie van de Jazzclub vanaf begin 2002.

Seizoen 2002/2003 »