Telefoon 072-5714024 | E-mail info@jazzclubhhw.nl

Programma Jazzclub Cool seizoen 2018/2019

Jazzclub Cool organiseert in samenwerking met de Jazzclub Heerhugowaard tijdens het theaterseizoen (van september t/m juni/juli) elke maand een jazzmiddag. De middagen vinden plaats in het Café Cool van het Heerhugowaardse theater Cool Kunst en Cultuur aan het Coolplein

JAZZY RABBITS
Zondag, 30 september 2018 – Café Cool – Toegang  6,-

De in 1982 door Cas Kok opgerichte Jazzy Rabbits uit Zuid-Holland spelen classic jazz met een voorkeur voor de medium tempo authentieke New Orleans songs uit de periode 1915 – 1930. Hun  inspiratiebronnen zijn de artiesten uit die periode: Louis Armstrong and the Hot Five, Hot Seven, King Oliver, Clarence Williams, Bix Beiderbecke, Tiny Parham.
De songs worden met zorg en zeer jazzy neergezet; naast de melodie van de tune spelen zij ook vaak de (in vergetelheid geraakte) melodie van het couplet. Aanvullend hebben zij ook alle dixieland klassiekers paraat. En soms zingen ze een Nederlandse tekst.

Bezetting: Cas Kok (klarinet, bandleider),  Wim v.d. Pouw (trompet), Tom Stuip (trombone), Jan van Ooijen (sousafoon), Herman Nieuwdorp (wasbord, drums, zang), Hennes de Ridder (piano) en Rob Braat (banjo).

Jazzy Rabbits in actie op 30 september 2018 (Foto Sjirk)

ERNA & FRIENDS
Zondag, 28 oktober 2018 – Café Cool – Toegang  6,-

Erna & Friends spelen voornamelijk jazzstukken. Dat doen zij al jaren met grote inzet en plezier. “Oorbaarheid”, afwisseling en sfeer bepalen de repertoirekeuze.  Lead zangeres Erna van Es laat zich begeleiden door zes musici, de Friends dus. Deze groep vrienden beleeft veel plezier aan wat ze samen op het podium tot stand brengen. En dat is te horen en te zien!

Bezetting: Erna van Es (zang), Henk Vasbinder (keyboard), Ruud Muis (trompet), Louis van Velzen (tenorsax), Gerard Harm (contrabas), Ab Helsloot (drums) en Wim van der Steen (gitaar).

Erna & Friends in actie op 28 oktober 2018 (Foto Sjirk)

LOLLAPALOOZA JAZZ
Zondag, 18 november 2018 – Café Cool – Toegang  6,-

Lollapalooza uit Enkhuizen is een opvallende formatie die met passie traditionele New-Orleans jazz speelt. Samen met een flinke dosis humor zorgt de band voor een opmerkelijk eigen sound, want wat er in zit wil eruit. Of het nu een swingend traditionele jazznummer is, een meeslepende gospel of vette blues, je herkent direct de sound van dit unieke collectief. What you see is what you get. Dus geen fancy arrangementen maar authentieke jazzmuziek dat altijd vers van de pers wordt gespeeld en het publiek weet vast te houden in een tijdloos moment.

Bezetting: Richard Heeres (trompet/zang), Jeroen Knukkel (klarinet), Wim Bijl (trombone/zang),  Petra Jansen (banjo), Remco de Jong (contrabas/zang) en Aart Lub (drums).

84 Bezoekers tijdens het optreden van Lollapalooza op 18 november 2018 (foto Sjirk)

DENISE JANNAH  (“MAHALIA JACKSON, THE QUEEN OF GOSPEL”)
Zondag, 23 december 2018 – Rodi Media Zaal – Toegang 14,50

Een krachtig en soulfull concert waarin zangeres Denise Jannah de bekendste en meest ontroerende songs vertolkt van ‘Queen of Gospel’ Mahalia Jackson. Naast haar indringende vertolking van gospel songs staat Mahalia Jackson ook bekend als markant voorvechtster in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Samen met haar band brengt Jannah een eerbetoon aan de meest bevlogen gospelzangeres aller tijden, die over haar muziek zei: “I sing God’s music because it makes me feel free. It gives me hope. With the blues, when you finish, you still have the blues.”

Bezetting: Denise Jannah (zang), Danny van Kessel (piano), Pieter Althuis (bas), Walther Muringen (drums)

Denise Jannah in actie voor ruim 200 bezoekers (Foto Sjirk)

THE WOODWIND JAZZ COLLECTION
Zondag, 13 januari 2019 – Café Cool – Toegang  6,-

De naam zegt het al, jazzmuziek gespeeld op houten fluiten. Jazzblokfluitist Paulus Vis is de animator van deze groep. De combinatie blokfluit en jazz is zondermeer zeer uniek. Paulus is de enige jazzblokfluitist in “De Lage Landen” en daarbuiten. Naast de blokfluiten bespeelt hij ook de sopraansax. Verschillende leden van de band zijn of waren als muziekdocent verbonden aan de afdeling muziekeducatie van Cool in Heerhugowaard. De slogan “Het Andere Geluid Van De Blokfluit”, wat Paulus ook op zijn website hanteert, wordt helemaal waargemaakt samen met zijn band “The Woodwind Jazz-Collection”.

Bezetting: Paulus Vis (blokfluiten/sopraansax), Jasper van der Molen (toetsen), Jeroen Lely (bas),
Dirkjan de Koning (drums en percussie).

ODEjazz
Zondag, 10 februari 2019 – Café Cool – Toegang  6,-

Plezier, enthousiasme en originaliteit, zijn de bindende factoren in dit prima op elkaar ingespeelde en zeer ervaren orkest. Jaarlijks worden vele optredens met succes afgeleverd waarbij niet alleen de dixieland maar ook diverse ander stijlen ten gehore worden gebracht. Daarnaast zijn er ook nog een aantal leuke nummers van eigen hand te horen. Het orkest is bekend van diverse jazzfestivals o.a.; Den Helder, Texel , Alkmaar, Purmerend, Harlingen, Enkhuizen, Gouda, Rotterdam, Muggenbeet, Breda, Almere, Woerden en IJsselstein. ODEjazz heeft een 6-mans bezetting.

Bezetting: Carl de Ruigh (trompet), Simon Tijsen (klarinet/zang), Jacob Smit (trombone/zang), Eduard Kaan (sousaphoon), Bart Kaan (banjo/zang) en Alexander van der Jagt (slagwerk/zang).

70 Bezoekers genoten van ODEJazz op 10 februari 2019 (foto Sjirk)

SAVOY JAZZBAND
Zondag, 10 maart 2019 – Café Cool – Toegang  6,-

De Savoy Jazzband is vernoemd naar de beroemde danszaal in New York: The Savoy Ballroom. Het repertoire is breed en geeft aandacht aan bekende en minder bekende songs uit o.a. het American Songbook, maar de band deinst er ook niet voor terug om evergreens uit modern repertoire aan te pakken en te vertalen naar eigen idioom van de band, met arrangementen van de hand van de Castricumse saxofoniste Marian Huiberts. Te denken valt dan aan Sting, The Beatles of Shirma Rouse.

Bezetting: Francina van Batum (zang), Hans Gosseling (hammond), Rieks Schreuder (contrabas), Cees van Nieuwburg (drums/zang) en Marian Huiberts (saxofoon/zang).

De Savoy Jazzband hier in actie voor de ruim 70 bezoekers (foto Sjirk)

JAZZY MEN’s BAND
Zondag, 28 april 2019 – Café Cool – Toegang  6,-

The Jazzy Men’s Band is begin april 2015 opgericht door zes muzikanten met een rijk muziekverleden, waarvan vijf uit de vermaarde Whaletown Jazzband. De band speelt alleen daar, waar zij het leuk vindt. Twee scheppen dixie, een scheutje swing en een snufje bossa. Swinxieland dus: Stijlloos gezellig!

Bezetting: Leo van Essen (saxen), Arnold van Oeveren (trompet), Klaas Ratelband (trombone),  Wouter Borgers (banjo/bassax/zang), Bob Oudenaller (slagwerk) en Jan van Dusseldorp (bas).

ROMANTIC WARRIORS COMBO
Zondag, 19 mei 2019 – Café Cool – Toegang  6,-

Romantic Warriors is in 2010 als jazzduo opgericht door gitarist Ronald en zangeres Marcia Weel. In 2012 besluiten zij hun duo uit te breiden naar een combo met Daniël Gueli op contrabas en Gerard Asselman op drums. De vier muzikanten kennen elkaar al vele jaren en hebben samen in meerdere formaties verschillende muziekstijlen gespeeld. Vanaf januari 2017 hebben de Romantic Warriors er een nieuwe ‘warrior’ bij: de virtuoze pianist Jasper van der Molen. Hij is een geweldige aanwinst voor het combo.  Het Romantic Warriors Combo geeft op geheel eigen wijze gehoor aan diverse jazz standards: zowel ballads, swingnummers als bossanova’s komen aan bod. Daarnaast is er ook plaats voor enkele mooie soulnummers waaraan deze “Strijders voor de romantiek” een jazzy sound hebben gegeven.

Bezetting: Marcia Weel-Bamberg (zang), Ronald Weel (gitaar), Danilël Gueli (contra bas), Gerard Asselman (drums) en Jasper van der Molen (piano).

FBI JAZZBAND
Zondag, 23 juni 2019 – Café Cool – Toegang  6,-

Op 14 september 2003 werd The Franklin Beaufort International Jazzband opgericht door zes gedreven muzikanten die gewoon goede jazzmuziek wilden maken. Een  prettig gezelschap met gezamenlijk meer dan een eeuw ervaring. Een enthousiaste en frisse band die sprankelende muziek maakt waar het plezier vanaf spat. Een uitstekend op elkaar ingespeelde team dat jazzmuziek in diverse stijlen brengt met eigen arrangementen, verrassende solo’s en soms hilarische zangpartijen. Franklin Beaufort International Jazzband zorgt voor goede jazzmuziek met een vrolijk stuk entertainment. Een optreden van dit orkest is altijd een belevenis.
De band is vernoemd naar Franklin Beaufort, eigenaar van een katoenplantage in Louisiana. Een voorstander van afschaffing van de slavernij. Op zijn landgoed bouwde hij een dorp waar door hem gekochte slaven in vrijheid konden leven en bood hen werk op zijn plantages. Heel ongebruikelijk voor die tijd stimuleerde hij de voormalige slaven in het maken van muziek. Hoewel hij inmiddels is opgeslokt in de nevelen van de tijd was hij hierdoor een van de pioniers in de ontwikkeling van de eerste jazzmuziek.

Bezetting: Dirk Pruimboom (trompet/zang), Robert Vethaak (klarinet/saxen), Siem de Reus (bas), Casper Meijer (slagwerk) en Luko Krijff (banjo/gitaar).