Jazzfestival 2018 en later

Zondag, 7 oktober 2018

De 30e keer! En ook dit jaar meerdere orkesten die voor het eerst deelnamen aan het Bot Bouw Jazzfestival: de Think Big Band uit Castricum, de Notenkrakers uit Heerhugowaard, Lollapalooza Jazz (oude stijl uit Enkhuizen) en ODEjazz (ook oude stijl maar dan uit de kop van Noord-Holland). Laatstgenoemd orkest sloot het festival af in het Café Cool.

Rodi Media Zaal
Jacky Roofer’s Big Band
Woodside Big Band
The Think Big Band
Special met de FBI Jazzband, samen met de 16 saxofonistes van Saxofobia

Bovenzaal (1e etage)
Jazzy Men’s Band
Lollapalooza Jazz
Jazzy Rabbits
Dixiefun Jazzband

Café Cool
Tired & Hungry
Par Six
De Notenkrakers
Romantic Warriors Combo
ODEjazz


De FBI Jazzband en Saxofobia als special in de theaterzaal.

Na dit 30e Bot Bouw Jazzfestival heeft Bot Bouw aangegeven met sponsoring te zullen stoppen. Desondanks staat er een vergelijkbaar jazzfestival gepland op zondag, 13 oktober a.s.

Zondag, 13 oktober 2019

Deze 31e versie van het jazzfestival vond plaats onder de naam “Cool Jazzfestival” omdat het Cool Theater nieuwe sponsors had gevonden om samen met de Jazzclub Heerhugowaard het festival te financieren. Deze sponsors hebben zich voor meerdere jaren garant gesteld zodat er ook de komende jaren een Cool Jazzfestival komt. De organisatie van het Cool Jazzfestival bleef en blijft in handen van de Jazzclub. Ook dit jaar meerdere orkesten die voor het eerst deelnamen aan het Bot Bouw Jazzfestival: Het Kleine Orkest (voortkomend uit het Noordhollands Ouderenorkest, Marcia Bamberg Swing Quartet (tot en met 2018 kwam zij met haar Romantic Warriors), De Sea Side Jazzband uit Den Helder en de Westside Jazzband uit de Zaanstreek. En ook kwam Junior Jazz Experience (orkest van de Amsterdamse Muziekschool met zeer jonge mensen – (14/20 jaar) voor het eerst naar Heerhugowaard. Zo jong als ze waren, hun muziek was van hoog niveau!

Rodi Media Zaal
Jacky Roofer’s Big Band
Big Swing Band
Junior Jazz Experience (bovenste foto hier onder)
Big Band Miss Jones

Bovenzaal (1e etage)
FBI Jazzband
Lollapalooza Jazz
Westside Jazzband
Jazzy Rabbits

Café Cool
Het Kleine Orkest
De Notenkrakers
Jaap Bark/Rob Bruijn & Friends
Marcia Bamberg Swing Quartet (onderste foto hier onder)
Sea Side Jazzband